8. července 2015
Většinou se podávají studené, proto je v létě milujeme.
1 / 7

Studená rybízová polévka
Potřebujeme: 30 g másla, 30 g hladké mouky, 350 g červeného rybízu + na ozdobu, sůl, 50 g krupicového cukru, 200 ml smetany na vaření, 4 lžíce zakysané smetany, čerstvá máta na ozdobu

Postup:
1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 1000 ml studené vody a za stálého míchání povaříme asi 15 minut.

2. Rybíz omyjeme a očistíme. Kuličky rybízu poté rozmixujeme. Do polévky přidáme špetku soli, cukr a rozmixovaný rybíz. Povaříme asi 5 minut.

3. Hotovou polévku zjemníme smetanou a uložíme ji asi na hodinu do chladničky. Vychlazenou polévku rozdělíme do misek, doplníme zakysanou smetanou a podáváme ozdobenou rybízem a mátou.

Doba přípravy 30 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 1008 kJ/241 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7