4. července 2015
Ideální období pro přípravu salátů je léto. Máte nepřeberné množství čerstvých surovin, tak neváhejte a kombinujte.
1 / 6

Lehký zeleninový salát s kozím sýrem
Na křupinky: 30 g másla, 15 g medu, 15 g hladké mouky, sůl, 20 g vlašských ořechů (nebo strouhaného parmazánu), 1 svazek rukoly, 4 listy salátu lollo biondo, 4 listy salátu dubáček, 1 mrkev, 1/4 celeru, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce bílého octa balsamico, 4 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžička medu
Na sýrové pralinky: 150 g krémového kozího sýra, 1 lžíce kandované pomerančové kůry, 50 g vlašských ořechů

Postup:
1. V misce smícháme rozpuštěné máslo s medem, přisypeme mouku, špetku soli a umícháme hladké těsto. Nabereme stěrkou trochu těsta a rozetřeme ho na tenkou placičku na arch pečicího papíru. Pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Placičky posypeme nahrubo nasekanými ořechy nebo strouhaným parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 140 °C dozlatova. Po upečení je necháme vychladnout a pak křupinky opatrně stáhneme z papíru.

2. Rukolu a listy salátů opláchneme a necháme okapat. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé nudličky. V salátové mise smícháme olej, ocet, pomerančovou šťávu, med a podle chuti přisolíme. Přidáme zeleninu a salát dobře promícháme.

3. Do jiné mísy dáme sýr, přidáme kandovanou pomerančovou kůru a nasekané ořechy, promícháme a podle chuti přisolíme. Necháme odležet a utvoříme 4 kuličky.

4. Na talířky rozdělíme salát, přiložíme sýrovou pralinku a ozdobíme křupinkou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1426 kJ/341 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6