30. června 2015
S krásného výletu za borůvkami hurá k plotně a připravte si báječný dezert.
1 / 6

Lívance s borůvkami
Suroviny: 200 g hladké mouky, ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva, sůl, 1 vejce + 1 žloutek, 300 ml mléka, 2 lžíce másla, rostlinný olej na smažení, 6 lžic javorového sirupu, 300 g borůvek (nebo jiného ovoce)

Postup:
1. Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy. Promícháme ji se solí a přidáme vejce a žloutek. Pak postupně za stálého míchání přiléváme mléko.

2. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo a znovu dobře promícháme na hladké těstíčko. Necháme ho asi 30 minut odpočinout.

3. Lívanečník nebo pánev vytřeme olejem. Vlijeme těsto a pozvolna smažíme lívance z obou stran dozlatova. Hotové lívance podáváme přelité javorovým sirupem s borůvkami nebo jiným čerstvým ovocem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1525 kJ/364 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6