1. Pečení masa na ohni má dlouhou historii. Dokládají to zkamenělé zbytky masa, které archeologové našli mezi dřevěnými uhlíky ohniště 300 000 let starého!
2. Když do Ameriky dorazili první osadníci, okopírovali grilování od indiánů. Američané grilovali při piknicích či kempování a jejich záliba přeskočila do Evropy.
3. Do padesátých let 20. století se pokrmy v Americe připravovaly na otevřených cihlových grilech. Jenže ty měly pár nevýhod. Nedalo se s nimi hýbat a chyběl jim poklop, takže mohly způsobit i požár. Chytré řešení našel až George Stephen při pohledu na kovovou bóji během plachtění! V roce 1952 ji prostě rozdělil na dvě části, spodní opatřil nožičkami a použil ji jako kotel, z horní části udělal poklop.
4. Kotlové grilování znamenalo revoluci – už nebylo nebezpečné. Vzápětí vzniká společnost Weber-Stephen Products, která udává tón pro moderní grily po celém světě.
5. Kromě klasických grilů na dřevěné uhlí se objevují i další novinky – třeba plynové grily, které umožnily připravovat maso rychleji a za stálé teploty. Díky elektrickým grilům se grilovací sezona mohla rozšířit na celý rok. Kromě toho existují i vodní grily, které mají mezi ohništěm a roštem umístěnou nádobu s vodou, do níž odkapává rozpálený tuk.