23. června 2015
Vaříte stále stejnou polévku? Vyzkoušejte třeba jahodovou, okurkovou nebo z červené řepy.
1 / 7

Jahodová polévka s kokosem
Suroviny: 400 g zralých jahod, 
250 ml kokosového mléka, 
1 vanilkový cukr, 
250 g smetany ke šlehání, 
moučkový cukr na doslazení, 
kokosové chipsy a jahody na dozdobení

Postup:
1.
Jahody očistíme, vložíme do mixéru a rozmixujeme je. Pyré propasírujeme.
2. Pyré promícháme s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem.
3. Smetanu vyšleháme dotuha. Většinu ji vmícháme do jahodového základu. Polévku dle potřeby dosladíme.
4. Polévku rozlijeme do mističek. Každou porci dozdobíme rozkrojenou jahodou, trochou zbylé šlehačky a kokosovými chipsy.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7