19. června 2015
Nemusí být nutně připravené na smetaně. Vyzkoušejte je jako přílohu i hlavní chod.
1 / 8

Losos se zeleninou
Suroviny: 500 g malých nových brambor, 500 g mražené zeleniny (hrášek s fazolkami), olivový olej, 1 bio citron, 1/2 svazku máty, sůl, mletý černý pepř, 800 g lososa

Postup:
1. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninu propláchneme vlažnou vodou a necháme rozmrazit.

2. V mističce smícháme čtyři lžíce oleje s najemno nastrouhanou citronovou kůrou, nasekanou mátou a trochou citronové šťávy. Pesto dochutíme solí a pepřem.

3. Filet lososa zbavíme kůže a rozdělíme na porce, které osolíme a opepříme. Pak je na olivovém oleji na pánvi z obou stran opečeme. Přendáme je do pekáčku, potřeme trochou pesta a v troubě při 180 °C necháme dojít.

4. Do pánve, ve které jsme opékali lososa, vsypeme rozmrazenou zeleninu a brambory. Přidáme zbylé pesto. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2152 kJ/514 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8