20. června 2015
Grilování je oblíbená zábava nejen na víkend. Vyzkoušejte maso, zeleninu i ovoce:
1 / 8

Salát z grilovaných cuket s lískovými ořechy
Potřebujeme:
500 g cukety, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, 250 g baby špenátu, 100 g lískových ořechů, šťáva z 1/2 citronu, 50 g nastrouhaného parmazánu

Postup:
1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Pak je grilujeme asi 2 minuty z každé strany.

2. Listy špenátu omyjeme a necháme okapat. Lískové oříšky pražíme v troubě při 150 °C asi 12 minut. Necháme je vychladnout a promneme je v dlaních, abychom odstranili slupky. Pak oříšky nasekáme nahrubo.

3. Špenát s cuketami rozdělíme na talíře. Zakapeme je olivovým olejem a citronovou šťávou. Na závěr je posypeme oříšky a nastrouhaným parmazánem.

Doba přípravy 30 (bez chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 800 kJ/191 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8