17. června 2015
Těstoviny mají tu výhodu, že je můžete kombinovat téměř se vším. Vyhrajte si barevnými kombinacemi.
1 / 7

Linguine s chřestem, rajčátky a bylinkami
Potřebujeme:
200 g zeleného chřestu, 200 g cherry rajčátek, 1 hrst bazalky, 1 hrst petrželky, 4 stroužky česneku, 400 g těstovin linguine, sůl, olivový olej, 20 g strouhanky, mletý černý pepř, 50 g parmazánu

Postup:
1. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konce, stonky oloupeme a nakrájíme na šikmé kousky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Bylinky opereme, osušíme a lístky nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. 3. Ve větší pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a orestujeme na něm chřest. Přisypeme strouhanku s česnekem a společně restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme rajčátka a vše ještě krátce opečeme.

3. Nakonec do pánve přidáme těstoviny a prohřejeme. Směs osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a vmícháme nasekané bylinky. Těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2131 kJ/509 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7