12. června 2015
Počasí se nám umoudřilo, tak je na čase užít si grilování.
1 / 7

Grilovaná jehněčí žebírka s mátovou omáčkou
Suroviny:
8 jehněčích žebírek, 
2 stroužky česneku, 
50 ml olivového oleje, 
šťáva z 1 citronu, 
1 lžička drceného černého pepře, 
1 snítka máty

Postup:
1.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme olej, citronovou šťávu, pepř, pokrájenou mátu a opatrně promícháme.
2. Žebírka potřeme připravenou marinádou, dáme do mísy, překryjeme folií a necháme přes noc marinovat v lednici.
3. Marinovaná žebírka pak grilujeme za občasného otáčení na rozpáleném grilu 8-10 minut. Podáváme s mátovou omáčkou.

Doba přípravy 20 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 2064 kJ/493 kcal

1 / 7