7. června 2015
Právě je jejich sezona a vy už nevíte, jak je zpracovat? Máme pro vás několik tipů:
1 / 5

Ředkvičkový salát
Potřebujete:
10 křepelčích vajec, 1 svazek ředkviček, 2 mrkve, 1 svazek rukoly, 1 malý římský salát, 1 malý ledový salát, 100 g mladého špenátu
Zálivka: 200 g kysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek, 1 stroužek česneku, sůl, mletý černý pepř
Krutony: 2 rohlíky, 80 g nastrouhaného čedaru

Postup:
1. Na zálivku promícháme v misce kysanou smetanu s olejem a nasekanými bylinkami. Česnek oloupeme a prolisujeme ke smetaně, osolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet.

2. Na krutony nakrájíme rohlíky na kolečka, rozložíme je na plech a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.

3. Křepelčí vejce vaříme natvrdo asi 3 minuty, zchladíme je, oloupeme a rozpůlíme. Ředkvičky očistíme, mrkev oloupeme, oboje nakrájíme na kousky a dáme do misky. Rukolu, římský i ledový salát a špenát opereme, necháme okapat, natrháme a promícháme se zeleninou v misce.

4. Salát rozdělíme na talíře, obložíme křepelčími vejci a pokapeme zálivkou. Podáváme se sýrovými krutony.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1607 kJ/384 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5