5. června 2015
 | 
Foto: Fotoservis Bauer Media/Fotolia, Kulinární studio Bauer Media
Dříve rostla jako plevel u plotů, dnes se hojně využívá v kuchyni.
1 / 6

Salát s rebarborou
Potřebujeme:
500 g rebarbory, 80 g krupicového cukru, 2 saláty little gem, 200 g polníčku, 10 ředkviček, šťáva z 1/2 limetky, 50 ml olivového oleje, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme je ve vodě s 60 g cukru asi 5 minut. Horkou vodu slijeme a rebarboru necháme zchladnout.

2. Saláty, polníček a ředkvičky omyjeme a očistíme. Ředkvičky nakrájíme na plátky, saláty natrháme na kousky a vše společně s polníčkem vložíme do mísy. Přidáme vychladlé kousky rebarbory.

3. V misce promícháme limetkovou šťávu, zbylý cukr, olivový olej a sůl s pepřem dle chuti. Salát přelijeme zálivkou, lehce promícháme a podáváme s pečivem.

Doba přípravy 25 (bez chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 915 kJ/219 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6