3. června 2015
Steaky si dáváte jen v restauraci? Nemusíte, zvládnete je hravě i v domácím prostředí.
1 / 7

Hovězí steak s omáčkou chimichurri
Potřebujeme:
800 g vysokého roštěnce, sůl, mletý černý pepř, olivový olej na potření
Omáčka chimichurri: 1 svazek petrželky, 4 jarní cibulky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček, 8 lžic olivového oleje, 4 lžíce vinného octa

Postup:
1. Petrželku opláchneme, osušíme, zbavíme stonků a dáme do mixéru. Přidáme očištěné jarní cibulky, oloupaný česnek, chilli papričky, olej a ocet. Vše rozmixujeme a omáčku necháme dvě hodiny při pokojové teplotě odležet.

2. Roštěnec očistíme a rozkrojíme na čtyři stejné plátky. Osolíme je, opepříme a potřeme olejem. Položíme je na rozpálený gril a z každé strany opékáme asi 3 minuty.

3. Po upečení necháme maso minutu odležet (zatáhne se a při krájení nevyteče šťáva). Steaky podáváme s připravenou omáčkou.

Doba přípravy 20 (bez rozležení omáčky) minut.
1 porce obsahuje 2176 kJ/520 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7