31. května 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase, praví pořekadlo!
1 / 8

Candát se žampiony
Potřebujete: 800 g filetu z candáta, sůl, 1 citron, 1 lžička kmínu, 80 ml bílého vína, 200 g žampionů, 200 g cherry rajčátek, čerstvý tymián, 4 lžíce másla

Postup:
1. Filety z candáta očistíme a nakrájíme na porce. Kůži na několika místech lehce nařízneme. Pak rybu osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme ji do pekáčku, posypeme kmínem a podlijeme vínem.

2. Žampiony očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k rybě.

3. Candáta vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8 minut. Pak přidáme rajčátka, čerstvý tymián a máslo. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 5-8 minut.
Podáváme s bramborami.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1161 kJ/277 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8