27. května 2015
Vyzkoušejte tradiční quiche a budete překvapena jeho snadnou přípravou a lahodnou chutí.
1 / 6

Quiche s ředkvičkami
Na těsto:
200 g hladké mouky, špetku soli, 125 g másla, asi 3 lžíce vody, máslo na vymazání formy
Na náplň: 250 g zakysané smetany (min. 15 % t. v s.), 4 vejce, sůl, mletý černý pepř, 100 g balkánského sýra, 1 větší svazek ředkviček, 2 jarní cibulky, svazeček pažitky, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra

Postup:
1. Prosátou mouku v míse promícháme se solí. Přidáme změklé máslo a studenou vodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.

2. Z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Vidličkou ho několikrát propícháme.

3. Smetanu rozšleháme s vejci a dochutíme ji solí a pepřem. Směs rozetřeme na těsto ve formě. Přidáme na kousky nakrájený balkánský sýr. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.

4. Ředkvičky s cibulkami a pažitkou očistíme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, cibulky s pažitkou nasekáme nadrobno. Vše promícháme v míse se strouhaným sýrem. Asi 10 minut před koncem pečení směs rozprostřeme na koláč a vše dopečeme.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1515 kJ/362 kcal
Počet porcí/kusů 8

1 / 6