24. května 2015
Zeleninové polévky jsou neuvěřitelně variabilní. Každý den můžete připravit jinou a stále vám budou chutnat.
1 / 7

Zeleninová polévka s bylinkami
Suroviny:
1 cibule, 2 mrkve, 2 brambory, 4 lžíce olivového oleje, 1 červená řepa, 1 snítka rozmarýnu, 1 snítka oregana, asi 1200 ml zeleninového vývaru, 1 malá cuketa, 250 g rajčat, 4 výhonky chřestu, 1 menší pórek, 100 g fazolových lusků, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Cibuli, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nadrobno, brambory a mrkev na větší kousky. V hrnci rozpálíme olej a připravenou zeleninu orestujeme.

2. Přidáme oloupanou, na kousky nakrájenou červenou řepu a nadrobno nasekaný rozmarýn s oreganem. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Hrnec přiklopíme a zeleninu necháme vařit, dokud není poloměkká.

3. Cuketu a rajčátka omyjeme, chřest oloupeme, pórek a fazolky očistíme. Cuketu, chřest a pórek nakrájíme na kousky, rajčátka, popř. fazolky překrojíme napůl.

4. Zeleninu přidáme do základu na polévku a vše dovaříme doměkka. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 545 kJ/130 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7