Dvoubarevný krém z rýže s hroznovým vínem
Potřebujete: 200 g rýže basmati nebo bílé rýže, 600 ml plnotučného mléka, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce medu, 4 lžíce javorového sirupu, 200 g červeného hroznového vína, máta na ozdobu
Postup:
1. Rýži vsypeme do hrnce a několikrát propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji mlékem a vaříme na mírném ohni asi 40 minut, aby se zcela rozvařila.
2. Pak ji rozmixujeme dohladka. Polovinu krému dáme stranou a vmícháme do něj kakao a 2 lžíce medu. Do bílé části rýžového krému zamícháme zbylý med.
3. Tmavým a světlým rýžovým krémem střídavě naplníme misky nebo poháry. Navrch je zakapeme javorovým sirupem a doplníme omytým hroznovým vínem a mátou.
Doba přípravy 55 minut.
1 porce obsahuje 1472 kJ/352 kcal
Počet porcí/kusů 4