16. května 2015
Salát jste jistě dělala 100x, ale vždy je možnost experimentovat. Vyzkoušejte naše variace.
1 / 7

Salát s grilovanou cibulí a paprikou
Suroviny: 2 červené papriky, 
2 červené cibule, 
300 g polníčku, 
100 g fety, 
olej na potření

Zálivka: 
4 lžíce olivového oleje, 
2 lžíce vinného octa, 
1 stroužek utřeného česneku, 
sůl, 
mletý černý pepř

Postup:
1
. Papriky opečeme ze všech stran na grilu, vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak sloupneme slupku, očistíme je a nakrájíme na kostičky.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Potřeme je olejem a po obou stranách ogrilujeme. Polníček vypereme pod studenou vodou a necháme okapat.
3. Olej a vinný ocet vyšleháme v misce, přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme.
4. Okapaný polníček rozdělíme do misek, přidáme ogrilovanou papriku, cibuli a na kostičky nakrájenou fetu. Pokapeme zálivkou a podáváme.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 862 kJ/206 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7