Salát s grilovanou cibulí a paprikou
Suroviny: 2 červené papriky, ?2 červené cibule, ?300 g polníčku, ?100 g fety, ?olej na potření
?Zálivka: ?4 lžíce olivového oleje, ?2 lžíce vinného octa, ?1 stroužek utřeného česneku, ?sůl, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Papriky opečeme ze všech stran na grilu, vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak sloupneme slupku, očistíme je a nakrájíme na kostičky.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Potřeme je olejem a po obou stranách ogrilujeme. Polníček vypereme pod studenou vodou a necháme okapat.
3. Olej a vinný ocet vyšleháme v misce, přidáme utřený česnek, osolíme a opepříme.
4. Okapaný polníček rozdělíme do misek, přidáme ogrilovanou papriku, cibuli a na kostičky nakrájenou fetu. Pokapeme zálivkou a podáváme.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 862 kJ/206 kcal
Počet porcí/kusů 4