12. května 2015
Maso sladkovodních ryb obsahuje mnoho minerálních látek, vitaminů a esenciálních aminokyselin
1 / 7

Pečený pstruh s lilkovo-cuketovými špízky
Potřebujete:
4 vykuchané pstruhy, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 4 snítky rozmarýnu, sůl, mletý černý pepř, 1 citron
Na špízky: 1 lilek, 1 cuketu, 16 mladých cibulek, 2 lžíce olivového oleje

Postup:
1. Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pro přípravu marinády nalijeme do misky olivový olej a ocet, přidáme natrhané lístky rozmarýnu, ochutíme solí a pepřem a vše promícháme.

2. Cuketu i lilek omyjeme a nakrájíme na kousky, cibulky očistíme. Zeleninu vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Pak na menší špízy napichujeme střídavě cibulky, kousky cukety a lilku.

3. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj pstruhy. Do každého z nich vložíme snítku rozmarýnu, posypeme plátky česneku a potřeme připravenou marinádou.

4. Ke pstruhům přidáme připravené zeleninové špízy, vložíme plech do předehřáté trouby a při teplotě 190 °C pečeme asi 18-20 minut. Během této doby pstruhy několikrát potřeme marinádou. Upečenou rybu zakapeme citronem a podáváme se zeleninovými špízky.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1689 kJ/403 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7