10. května 2015
Lehká a stravitelná jídla připravená ze zeleniny vaši linii neohrozí.
1 / 8

Lilkové věžičky
Suroviny:
1 červená a žlutá paprika, 1 menší cibule, 100 g hlívy ústřičné, 800 g lilku, sůl, olivový olej, mletý černý pepř, snítky tymiánu, salát na ozdobení, 100 g sýra 

Postup:
1. Papriky omyjeme a pečeme ve vyhřáté troubě při 250 °C, dokud se nezačnou vytvářet "puchýřky". Vyndáme je z trouby, necháme zchladnout a oloupeme slupky. Odstraníme semeníky a nakrájíme papriky na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na kostičky pokrájíme také hlívu.

2. Lilky omyjeme, nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme je a necháme vypotit. Poté je opečeme v pánvi na olivovém oleji, z každé strany alespoň 5 minut. Vyjmeme je a uložíme do tepla.

3. Cibuli orestujeme dorůžova, přidáme hlívu a nakrájené papriky. Směs osolíme, opepříme, přimícháme tymián a společně restujeme asi 10 minut.

4. Na talířky dáme nejdříve list salátu, na něj plátek lilku, kousek sýra a vrstvu zeleninové směsi s hlívou ústřičnou. Na to opět položíme kolečko lilku a dále vrstvíme podle předchozího postupu. Hotové věžičky ozdobíme tymiánem a podáváme s jogurtovým dipem.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 478 kJ/114 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8