9. května 2015
Fazole jsou zdrojem draslíku, fosforu, železa, zinku, kyseliny listové a bílkovin. Snižují špatný cholesterol, snižují krevní tlak, chrání před hemoroidy a rakovinou střev.
1 / 7

Italský fazolový hrnec
Potřebujete:
1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, 400 ml drcených rajčat, 250 g vařených fazolí, 100 g zelených fazolek, 1 mrkev, 1 malá cuketa, 1 stonek řapíkatého celeru, 300 g bílých klobásek, 100 g cherry rajčátek, 1 lžíce nasekaných bylinek (oregano, bazalka, tymián), 200 ml vývaru, asi 2 lžíce cukru, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém oleji. Přilijeme bílé víno a drcená rajčata a přivedeme k varu.

2. Přidáme uvařené fazole, očištěné zelené fazolky, na plátky nakrájenou mrkev, cuketu a řapíkatý celer. Zvolna vaříme asi 20 minut, pak přidáme klobásky, přepůlená rajčátka a nasekané bylinky.

3. Přilijeme vývar, ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme ještě asi 15 minut. Podáváme s bílým pečivem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2522 kJ/602 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7