4. května 2015
 | 
Foto: Fotoservis Bauer Media/Fotolia, Kulinární studio Bauer Media
Na jehlu můžete kombinovat maso se zeleninou a vždy vykouzlíte jedinečný pokrm.
1 / 6

Krejčovská jehla
Potřebujete: 
600 g kuřecích prsou, sůl, 200 g žampionů, 100 g anglické slaniny, 2 lžíce hořčice, 1 lžička kari koření, 1 lžička medu, drcený červený pepř, tabasco, 1 lžíce olivového oleje

Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na dlouhé tenké plátky a lehce osolíme. Žampiony omyjeme, překrájíme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny.

2. Plátky kuřecího masa navlékáme na jehlu střídavě s obalenými žampiony.

3. V misce vyšleháme hořčici s kari kořením, medem, drceným pepřem a tabascem (podle chuti). Za stálého šlehání metlou přilijeme olej.

4. Špízy potřeme marinádou, přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Můžeme je také rozložit na plech vyložený pečicím papírem a připravit v troubě pod grilem. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1100 kJ/263 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6