30. dubna 2015
Králičí maso dříve bylo běžnou součástí jídelníčku. Dnes je stále trochu opomínané. Nebojte se a vychutnejte si jedno z nejdietnějších mas.
1 / 6

Králičí stehna na olivách
Potřebujete:
4 králičí stehna, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g cherry rajčátek, hladká mouka na obalení, 3 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce koňaku, 200 ml kvalitního červeného vína, 5 snítek tymiánu, 2 bobkové listy, 1 lžíce rybízového džemu, 400 ml zeleninového vývaru, sůl, mletý černý pepř, 150 g černých oliv
Marináda: 200 ml kvalitního červeného vína, 1 lžíce medu, sůl, mletý černý pepř, 4 snítky rozmarýnu

Postup:
1. Víno promícháme s medem, solí, pepřem a rozmarýnem. Králičí stehna očistíme, vložíme je do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Maso marinujeme nejlépe přes noc v chladu.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytá rajčátka rozkrájíme na čtvrtky. Stehna vyjmeme z marinády a obalíme v mouce. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak přidáme česnek s cibulí, koňak, víno a vaříme, dokud se šťáva nezredukuje na polovinu.

3. K masu přidáme tymián, bobkový list, džem, vývar, sůl a pepř a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Asi 10 minut před koncem vaření vmícháme rajčata a olivy. Hotová králičí stehna podáváme např. s bagetou.

Doba přípravy 90 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1598 kJ/382 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6