26. dubna 2015
Kachní maso obsahuje velké množství bílkovin a malé množství sacharidů. Když maso zbavíte kůže (pod níž je nejvíc tuku), máte rázem dietnější úpravu.
1 / 7

Kachní roláda se sušenými rajčaty
Potřebujete:
1 kachní prsa s kostí, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce pesta, 100 g sušených rajčat, 200 ml vývaru, 1 malá cuketa, 150 g žampionů, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Postup:
1. Kachní prsa omyjeme a dvěma podélnými řezy kolem hrudní kosti maso uvolníme. Plát masa přikryjeme fólií a naklepeme. Pak ho osolíme, opepříme, potřeme pestem a poklademe sušenými rajčaty.

2. Maso stočíme do rolády a svážeme provázkem. Roládu vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme. Pak odstraníme alobal a dopečeme dozlatova.

3. Cuketu a žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na másle.

4. Výpek z rolády vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vložíme cuketu s houbami a krátce společně provaříme. Vhodnou přílohou k roládě jsou těstoviny.

Doba přípravy 75 minut.
1 porce obsahuje 1858 kJ/444 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7