24. dubna 2015
Na dovolené rádi ochutnáváte místní speciality? Proč si je nepřipravíte i doma?
1 / 8

Pálivá italská polévka
Potřebujete:
1/4 hlávky kapusty, 150 g plátků uzené slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 2 kostky drůbežího bujónu nebo 1 l vývaru, 1/2 lžičky fenyklových semínek, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 200 g těstovin, sůl, čerstvě mletý černý pepř, 50 g parmazánu

Postup:
1. Listy kapusty omyjeme a překrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli i česnek oloupáme, chilli papričku zbavíme semínek a všechno nadrobno pokrájíme. Kostky bujónu a fenyklová semínka vložíme do hrnce, zalijeme litrem a půl vody a 5 minut povaříme.

2. V dalším hrnci zahřejeme olej a vsypeme cibuli, česnek, slaninu a chilli papričku.Společně restujeme, dokud se cibule nezesklovatí. Pak zalijeme vínem a necháme ho vyvařit.

3. Přidáme kapustu a za stálého míchání ji necháme zavadnout. Přilijeme přecezený fenyklový vývar a vaříme 10 minut. Nakonec přidáme těstoviny a uvaříme je podle návodu doměkka. Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným parmazánem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1139 kJ/272 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 8