21. dubna 2015
Losos je velmi oblíbený v české kuchyni. Nebojte se jej připravovat častěji.
1 / 7

Losos s pomerančovou omáčkou
Potřebujete:
4 steaky z lososa bez kůže (600 g), sůl, mletý černý pepř, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 2 jarní cibulky, 100 ml 100% pomerančové šťávy, 1 lžíce plnotučné hořčice, 50 g másla

Postup:
1. Steaky z lososa opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a lososa opečeme z každé strany 2-3 minuty. Pak maso opatrně přendáme na talíř a necháme na teple.

2. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo. Z pánve slijeme tuk, nasypeme na ni cibulku, krátce orestujeme a zalijeme pomerančovou šťávou.

3. Přidáme hořčici, důkladně prošleháme a za občasného míchání necháme odvařit polovinu tekutiny.

4. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a vmícháme máslo. Porce lososa přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1237 kJ/295 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7