18. dubna 2015
Nebojte se úpravy ryb, je to hračka!

Potřebujete: 800 g filetu z okouna nilského (nebo jiné ryby), sůl, mletý černý pepř, 500 g karotky, 400 ml zeleninového vývaru, 1 bio citron, 1-2 snítky estragonu, 1-2 snítky petrželky, 100 g másla, 2 kousky mangoldu

Postup:
1. Filet z ryby opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky, asi po 100 g. Osolíme je, opepříme a dáme stranou na talířek. Karotku očistíme a podélně rozpůlíme.

2. Do kastrolu nalijeme vývar a vložíme pařáček. Položíme na něj karotku a postrouháme ji citronovou kůrou. Přiklopíme a pošírujeme asi 10 minut.

3. Vložíme připravené filety, opět přiklopíme a pošírujeme ještě 15 minut. Hotovou rybu vyndáme a uchováme v teple. Nasekáme estragon a petrželku.

4. V pánvi rozehřejeme máslo, přendáme na něj karotku, očištěný mangold a vše zakapeme citronovou šťávou. Pak zeleninu osolíme a posypeme nasekaným estragonem a petrželkou. Krátce opečeme. Podáváme s pošírovanou rybou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1915 kJ/457 kcal
Počet porcí/kusů 4