11. dubna 2015
Lilek se doporučuje před smažením nebo pečením posypat solí, nechat pustit vodu a teprve poté ho dále upravovat. To proto, aby nebyl tak hořký.
1 / 7

Salát z červených paprik a lilku
Suroviny: 1 cibule, 
5 stroužků česneku, 
olivový ole,j 
2 lilky, 
sůl, 
500 g červených paprik, 
2 citrony, 
drcený černý pepř

Postup:
1.
Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme najemno, necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Necháme zchladnout a dáme do misky. Lilky omyjeme, nakrájíme podélně na plátky, které rozložíme, osolíme a necháme "vypotit".
2. Papriky opečeme na pánvi nebo v grilu. Když začne slupka tmavnout a tvoří se na ní černé puchýře, vložíme papriky do mikroténového sáčku a necháme chvíli zapařit. Pak je vyndáme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Lilky otřeme papírovou utěrkou, opečeme z obou stran na pánvi nebo grilu a nakrájíme na kostičky. Opečenou zeleninu dáme do misky k osmažené cibuli s česnekem.
4. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a případně olivovým olejem. Necháme v chladničce odležet a podáváme.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 672 kJ/161 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7