Salát z červených paprik a lilku
Suroviny: 1 cibule, ?5 stroužků česneku, ?olivový ole,j ?2 lilky, ?sůl, ?500 g červených paprik, ?2 citrony, ?drcený černý pepř
Postup:
1. Cibuli a česnek očistíme, nakrájíme najemno, necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Necháme zchladnout a dáme do misky. Lilky omyjeme, nakrájíme podélně na plátky, které rozložíme, osolíme a necháme "vypotit".
2. Papriky opečeme na pánvi nebo v grilu. Když začne slupka tmavnout a tvoří se na ní černé puchýře, vložíme papriky do mikroténového sáčku a necháme chvíli zapařit. Pak je vyndáme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
3. Lilky otřeme papírovou utěrkou, opečeme z obou stran na pánvi nebo grilu a nakrájíme na kostičky. Opečenou zeleninu dáme do misky k osmažené cibuli s česnekem.
4. Dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a případně olivovým olejem. Necháme v chladničce odležet a podáváme.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 672 kJ/161 kcal
Počet porcí/kusů 4