10. dubna 2015
Využijte čerstvých bylinek při vaření. Dodají pokrmům dokonalou chuť!
1 / 7

Bylinková krémová polévka
Potřebujeme:
100 ml octa, 4 vejce, 60 g másla, 60 g hladké mouky, 500 ml zeleninového vývaru z kostky, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce nasekaného kopru, 2 lžíce nasekaného kerblíku, 2 lžíce nasekané ploché petrželky, 500 ml mléka, 200 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany

Postup:
1. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme ocet. Do naběračky postupně rozklepneme vejce, opatrně dáme do vroucí vody a vaříme, až bílek kolem žloutku ztuhne. Zastřená vejce vyjmeme.

2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání metlou ji zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Ochutíme solí a pepřem.

3. Přidáme nasekané bylinky a vaříme zhruba 10 minut. Přilijeme mléko a smetanu, krátce provaříme a podle potřeby ještě dochutíme.

4. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, vložíme zastřené vejce a ozdobíme kopečkem kysané smetany.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2102 kJ/502 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7