8. dubna 2015
Sladké nebo slané? Vyzkoušejte obě varianty:
1 / 6

Palačinky s jahodami a omáčkou z bílé čokolády
Těsto:
500 ml mléka, 2 vejce, špetka soli, 200 g hladké mouky, rostlinný olej na smažení
Omáčka: 250 ml smetany ke šlehání, 100 g bílé čokolády, 60 ml vaječného likéru
Dohotovení: 500 g jahod, moučkový cukr na posypání

Postup:
1. V mléce rozšleháme vejce se solí. Po částech zapracujeme mouku. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout. Pak z něj na pánvi potřené olejem upečeme asi 8 palačinek.

2. Smetanu vlijeme do kastrůlku a zahřejeme ji. Necháme v ní rozpustit na kousky nalámanou čokoládu. Krém odstavíme, přidáme do něj vaječný likér a metličkou vymícháme hladkou omáčku. Necháme ji vychladnout.

3. Jahody očistíme a podle velikosti překrájíme na menší kousky. Každou palačinku přeložíme na čtvrtinky a položíme na talířek. Pak ji naplníme jahodami. Nakonec palačinky přelijeme trochou omáčky a podáváme pocukrované.

Doba přípravy 40 (bez odležení těsta a chladnutí) minut.
1 porce obsahuje 1725 kJ/412 kcal
Počet porcí/kusů 8

1 / 6