7. dubna 2015
Koledníci přinesli domů hromadu vajec a vy lovíte v paměti, jak je zpracovat. Máme pro vás několik tipů:
1 / 6

Salát s vejci a dresinkem
Potřebujete:
150 g červené řepy, 100 g nivy, 300 ml bílého jogurtu, 100 g zakysané smetany, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl, mletý černý pepř, 250 g směsi listových salátů, 100 g malých rajčátek, 8 natvrdo uvařených vajec, olivový olej

Postup:
1. Červenou řepu omyjeme, zabalíme do alobalu, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut doměkka. Pak alobal odstraníme, řepu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, nasekanou pažitku, opepříme, podle chuti osolíme a dáme do chladničky.

3. Listové saláty opláchneme, necháme okapat a natrháme na menší kousky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Vejce oloupeme a nakrájíme na šestiny. Přidáme nakrájenou červenou řepu, pokapeme olivovým olejem a přelijeme dresinkem.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1185 kJ/283 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 6