6. dubna 2015
Máme pro vás další inspiraci jídel, které se hodí na velikonoční menu. Dobrou chuť!
1 / 6

Polévka s mladými kopřivami
Suroviny: 1 cibule, 3 mrkve, 100 g celeru, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 750 ml zeleninového vývaru, sůl, 2 hrsti mladých kopřiv, 200 ml smetany (12 %), mletý bílý pepř

Postup:
1. Cibuli, mrkev i celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Zaprášíme ji moukou a lehce osmahneme.

2. Přilijeme vývar, jíšku dobře rozmícháme a asi 10 minut provaříme. Pak přidáme mrkev s celerem a sůl. Zeleninu uvaříme dopoloměkka.

3. Kopřivy opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Přidáme je do polévky a povaříme. Polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s krutony z bílého pečiva.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 855 kJ/204 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6