31. března 2015
Velikonoční svátky nemusí znamenat katastrofu pro vaši linii.
1 / 6

Velký jarní salát
Ingredience:
4 vejce, 1 malý římský salát, 1 hlávka ledového salátu, 1 červená čekanka, 100 g rukoly, 100 g polníčku, 1 svazek ředkviček
Dresink: 4 lžíce vinného octa, sůl, mletý černý pepř, špetka cukru, 10 lžic olivového oleje

Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo, pak je ihned zchladíme studenou vodou a oloupeme.

2. Čekanku, římský a ledový salát rozebereme na listy a natrháme na menší kousky. Rukolu a polníček očistíme. Vše opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu dáme do mísy a zlehka promícháme.

3. Vinný ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme olivový olej a dresink naředíme vodou (asi 100 ml).

4. Zeleninový salát rozdělíme do misek, ke každé porci přidáme jedno vařené vejce rozkrojené na čtvrtiny a pokapeme dresinkem.

Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1330 kJ/318 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6