24. března 2015
Jehněčí maso k valikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Tyto recepty stojí za zkoušku!
1 / 7

Jehněčí velikonoční polévka
Ingredience:
500 g jehněčího masa, několik kuliček celého pepře, 1 bobkový list, 3 mrkve, 200 g pórku, 200 g řapíkatého celeru, 50 g hrášku, sůl, 1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
Noky: 50 g másla, 200 ml mléka, 150 g krupice, sůl, 1 žloutek

Postup:
1. Jehněčí maso opláchneme a dáme do hrnce se studenou vodou. Přidáme celý pepř a bobkový list. Polévku s masem vaříme asi 90 minut. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu.

2. Mrkev, pórek a řapíkatý celer očistíme. Když je maso téměř měkké, přidáme do vývaru připravenou zeleninu a vaříme doměkka.

3. Hotový vývar přecedíme, maso nakrájíme na malé kousky, zeleninu na nudličky, vrátíme zpět do vývaru, přidáme hrášek, krátce povaříme a dochutíme solí.

4. V hrnci rozehřejeme máslo, zalijeme ho mlékem a přisypeme krupici. Vše mícháme tak dlouho, až se hmota přestane lepit na stěny hrnce. Necháme zchladnout a vmícháme žloutek. Pomocí dvou lžiček tvarujeme noky a vkládáme je do osolené vody. Když vyplavou na povrch, vyjmeme je a rozdělíme na talíře. Přelijeme je polévkou a ozdobíme nasekanými bylinkami.

Doba přípravy 120 minut.
1 porce obsahuje 1504 kJ/359 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 7