22. března 2015
Nádivka k velikonočnímu hodování patří stejně jako mladé maso. Víme, jak si připravit tu nejlepší.
1 / 6

Velikonoční nádivka s vepřovým
Ingredience:
150 g vepřové plece, 100 g uzené plece, sůl, 8 rohlíků, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g špenátu (může být i mražený), 50 g másla, 6 vajec, hrst sekané petrželové nati, mletý černý pepř, sádlo na vymazání pekáče

Postup:
1. Vepřové a uzené maso uvaříme (každé zvlášť) v osolené vodě doměkka. Necháme je vychladnout a nakrájíme na kostičky.

2. Rohlíky nakrájíme na kostky a navlhčíme vývarem z masa. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno, omyté špenátové listy překrájíme.

3. V pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce je podusíme a ochutíme solí a pepřem.

4. Do mísy dáme nakrájené maso, rohlíky, špenát, vejce a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.

5. Zapékací mísu vymažeme sádlem, vložíme nádivku a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme asi 30 minut. Hotovou nádivku nakrájíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem.

Doba přípravy 90 minut.
1 porce obsahuje 1788 kJ/427 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 6