19. března 2015
Připravte na Velikonoce něco nového.
1 / 6

Jarní zelenina s mozzarellou
Suroviny:
4 kusy (koule) mozzarelly po 100 g, 200 g rukoly, 200 g polníčku, 80 g sušené šunky, 1 mrkev, 1 svazek ředkviček, 100 g sójových klíčků
Zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Mozzarellu osušíme a nakrájíme na 3 plátky. Polníček a rukolu očistíme, propláchneme a necháme okapat. Plátky mozzarelly proložíme polníčkem a rukolou, dobře k sobě přitiskneme a zabalíme do plátků šunky. Pak každý balíček překrojíme na polovinu.

2. Mrkev a ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Promícháme je se zbylou rukolou, polníčkem a naklíčenou sójou.

3. V misce smícháme olivový olej, bílý ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Metličkou dobře prošleháme a nalijeme na salát.

4. Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, přidáme mozzarellu a podáváme s pečivem.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 858 kJ/205 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6