18. března 2015
Jaro pomalu klepe na dveře, začněte vařit zdravě, tělo vám poděkuje.
1 / 6

Lilková pomazánka
Suroviny:
1 velký lilek (asi 300 g), 2 červené feferonky, 1 červená cibule, 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 100 g majonézy, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ho ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Pak ho vyjmeme a necháme zchladnout. Upečený lilek zbavíme slupky a nakrájíme nadrobno.

2. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na kolečka a společně s feferonkou, cibulí, česnekem a lilkem vložíme do mísy.

3. Vmícháme majonézu a nakonec dochutíme solí a pepřem. Pomazánku necháme odležet asi hodinu v chladničce. Podáváme ji např. s pita chlebem.

Doba přípravy 40 (bez chladnutí a odležení) minut.
1 porce obsahuje 600 kJ/143 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6