16. března 2015
Milujete italská jídla? Hravě je zvládnete i doma

Domácí ravioli 
Těsto: 300 g hladké mouky, 3 vejce, špetka soli, 40 ml olivového oleje
Náplň: 100 g čerstvého špenátu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 250 g ricotty, 1 vejce, sůl, mletý černý pepř
Omáčka: asi 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 svazku plocholisté petrželky, 250 g cherry rajčátek, sůl, mletý černý pepř

Postup:
1. Z mouky, vajec, soli a olivového oleje vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a v lednici necháme 30 minut odpočinout.

2. Listy špenátu opláchneme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji v pánvi. Přisypeme špenát a chvilku ho podusíme. Odstavíme ho a necháme vychladnout. Pak ho v misce promícháme s ricottou a vejcem. Náplň dochutíme solí a pepřem.

3.Těsto rozválíme na tenký plát a rádélkem rozkrájíme na dlouhé širší pruhy. Pomocí lžičky na ně v řadě vedle sebe naneseme nočky náplně.

4. Okraje pruhů potřeme vodou. Pruhy těsta podélně přeložíme přes špenátové nočky.

5. Naplněné pásy rádélkem rozdělíme na čtverečky. Okraje k sobě dobře přimáčkneme a čtverečky stočíme do bonbonů.

6. Těstoviny po částech uvaříme v osolené vodě.

7. V pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájený česnek a nasekané jarní cibulky s petrželkou. Přidáme rozpůlená rajčátka a podusíme je. Směs dochutíme solí a pepřem a necháme v ní prohřát ravioli.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 2904 kJ/694 kcal
Počet porcí/kusů 4