2. března 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Chystáte se na jarní očistu organismu? Máme pro vás několik variant na chutné saláty, které připravíte za pár minut!
1 / 7

Salát z pečeného lilku s jogurtem
Suroviny: 1 lilek, 150 g baby rajčátek, 1 svazek petrželky, 3 stroužky česneku, asi 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý černý pepř, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce krupicového cukru, 250 g hustého bílého jogurtu

Postup:
1. Lilek omyjeme, propícháme vidličkou, položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 40 minut doměkka. Rajčátka opláchneme, po 30 minutách pečení je přidáme k lilku a společně dopékáme.

2. Petrželku omyjeme, necháme okapat a lístky nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Upečený lilek podélně rozkrojíme, necháme vychladnout, a pak ho i se slupkou nakrájíme na kostky.

3. Lilek smícháme s petrželkou, česnekem, pečenými rajčátky a olivovým olejem. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme citronovou šťávu a cukr. Salát necháme krátce rozležet a podáváme s bílým jogurtem.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 690 kJ/165 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7