16. února 2015
Tagliatelle jsou dlouhé ploché nudle, které můžete kombinovat s masem či zeleninou a nikdy vás nezklamou.
1 / 6

Tagliatelle s lilkem a cuketou
Suroviny:
400 g těstovin tagliatelle, sůl, 1 cuketa, 1 malý lilek, 1 červená paprika, 2 stroužky česneku, olivový olej, hrst nasekané plocholisté petrželky, trochu nasekaného čerstvého oregana, mletý černý pepř

Postup:
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Cuketu, lilek a papriku očistíme a nakrájíme. Lilek s cuketou na tenká půlkolečka, papriku na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme ji.

3. Do pánve se zeleninou přidáme těstoviny, petrželku a oregano. Vše dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1852 kJ/442 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6