Směs listových salátů s mangem a krevetami v křupavé krustičce
Suroviny: 3 plátky toastového chleba, po 1/2 lžičce strouhané pomerančové a citronové kůry, 1 vejce, 12 vařených vyloupaných krevet, 1 mango, 2 mandarinky, 100 g listových salátů, 200 ml rostlinného oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky červené kari pasty (nebo 1/2 lžičky pokrájené čerstvé chilli papričky), 1 lžička hnědého cukru, 1 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 větvičky koriandru
Postup:
1. V sekacím strojku nasekáme plátky chleba na jemnou drť. V hlubší pánvi ji při střední teplotě nasucho opražíme, aby byla křupavá. Potom ji v misce promícháme s nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou. Ve druhé misce rozšleháme vejce, postupně v něm máčíme krevety a pak je obalíme v připravené citrusové krustě.
2. Mango opláchneme a osušíme. Asi 1 cm od středu dužinu podélně odřízneme z obou stran od pecky. Potom poloviny podélně rozkrojíme a naplocho seřízneme slupku. Dužinu manga nakrájíme na plátky. Mandarinky oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. Listy salátů důkladně propláchneme a necháme okapat.
3. Připravené krevety usmažíme v malém kastrůlku ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Osmažené přendáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk.
4. V misce smícháme sójovou omáčku s kari pastou, přidáme cukr, limetkovou šťávu, olej, lžičku nasekaného koriandru a dobře promícháme. Do misek rozdělíme saláty, přidáme mandarinky, plátky manga, krevety a přelijeme dresinkem. Ozdobíme lístky zbylého koriandru.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1140 kJ/272 kcal
Počet porcí/kusů 4