10. února 2015
Steak je snadný a vašemu drahému jistě udělá velkou radost.
1 / 6

Hovězí steak s mandlemi
Suroviny:
400 g hovězí svíčkové, sůl, 
špetka muškátového oříšku, 2 lžíce oleje, 70 g mandlových lupínků opražených, špetka drceného pepře, 2 lžíce másla, 2 kolečka ananasu, 2 lžíce brusinkového kompotu

Postup:
1. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na dva stejně velké steaky. Lehce je po obou stranách rukou naklepeme, osolíme a posypeme muškátovým oříškem

2. Opečeme je na rozehřátém oleji z každé strany asi 5-6 minut. Pak je vyjmeme, opepříme a posypeme opraženými lupínky. Necháme je na teplém místě odpočinout.

3. Do výpeku přidáme máslo, vložíme do něj kolečka ananasu a krátce je prohřejeme. Přendáme je na talíř a do středu dáme brusinkový kompot.

4. Přidáme hotové steaky a přelijeme výpekem. Jako přílohu podáváme bramborové krokety.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2877 kJ/687 kcal
Počet porcí/kusů 2

1 / 6