Salát s mořskými plody
Suroviny: 120 g vyloupaných krevet, 80 g kalamárů (dutých částí), 80 g konzervovaných nebo mražených (vyloupaných) slávek, 1-2 lžíce oleje, sůl, mletý černý pepř, 1/2 svazku rukoly, hrst mladých špenátových listů, 4 listy červeného dubového salátu, 100 g cherry rajčátek ?
Dresink: 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce jemně pokrájených sušených rajčat
Postup:
1. Krevety očistíme a stejně jako kalamáry opláchneme a osušíme. Kalamáry nakrájíme na kroužky. Slávky necháme okapat nebo rozmrazit.
2. V pánvi rozehřejeme olej a kalamáry s krevetami na něm zprudka opečeme. Přidáme slávky a velmi krátce je osmahneme. Směs podle chuti osolíme, opepříme, odstavíme a necháme zchladnout.
3. Listy všech druhů salátu opláchneme, osušíme a větší případně natrháme na kusy. Rajčátka omyjeme a překrojíme.
4. V misce smícháme olej s citronovou šťávou, solí a jemně nasekanými sušenými rajčaty. Listy salátu a rajčátka opatrně promícháme s mořskými plody a rozdělíme do misek. Salát přelijeme dresinkem a ihned podáváme.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 1220 kJ/291 kcal
Počet porcí/kusů 2