5. února 2015
Připravte pro svého miláčka luxusní večeři, nebojte se, hravě ji zvládnete!
1 / 5

Zamilovaný toast s vejcem a slaninou
Suroviny:
2 plátky toastového chleba, 
1 lžíce másla + na vymazání, 2 vejce, sůl, mletý černý pepř, 4 plátky slaniny, čerstvá rukola k podávání

Postup:
1. Z plátků toastu vykrojíme pomocí formičky srdce. Na pánvi rozehřejeme máslo a toasty na něm opečeme po obou stranách.

2. Srdcové formičky pak vymažeme máslem, vložíme je na pánev a do každé vyklepneme jedno vejce. Přiklopíme je pokličkou a dopékáme je asi 3 minuty. Nakonec je osolíme a opepříme.

3. Toasty přendáme na talířky. Upečená vejce vyjmeme z formiček a vložíme je do vykrojených otvorů v toastech. Nakonec na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Toasty podáváme se slaninou a čerstvou rukolou.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 980 kJ/234 kcal
Počet porcí/kusů 2

1 / 5