3. února 2015
Brambory jsou univerzální potravina, kterou můžete upravit na tisíce způsobů.
1 / 7

Pikantní šťouchané brambory s cizrnou
Suroviny:
800 g brambor (varný typ B), 200 g růžičkové kapusty, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 2 lžíce oleje, 1/4 lžičky mletého koriandru, 1/4 lžičky římského kmínu, 400 g krájených sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 400 g sterilované cizrny, mletý černý pepř

Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme. Kapustičky očistíme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Kapustičky v sítu vložíme do vroucí vody a povaříme je 5 minut. Pak je vyndáme, zchladíme a rozdělíme na jednotlivé lístky. Do vroucí vody po kapustě vsypeme brambory a vaříme je 15 minut.

2. Oloupeme a nakrájíme cibuli a česnek. Chilli papričku zbavíme semínek a usekáme nadrobno. Cibuli s česnekem a chilli papričkou orestujeme na oleji. Vsypeme koriandr a římský kmín a krátce ho osmahneme. Přidáme krájená rajčata a bobkový list a vaříme, až směs zhoustne.

3. Sterilovanou cizrnu a lístky růžičkové kapusty přidáme do svařené rajčatové směsi v pánvi a prohřejeme. Vařené brambory slijeme, rozšťoucháme a vmícháme do směsi z pánve.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1433 kJ/342 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7