27. ledna 2015
Nevíte, co si připravit k obědu do práce? Vyzkoušejte snadné a lehké saláty z těstovin.
1 / 7

Špagetový salát s tuňákovou omáčkou
Suroviny:
350 g špaget, špetku soli, 
olivový olej na zakápnutí špaget, 400 g zelených fazolových lusků, 2 jarní cibulky, 300 g tuňáka ve vlastní šťávě, 150 g cherry rajčátek 
Na dresink: 2 lžíce bílého vinného octa, 
100 g kysané smetany, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, mletý černý pepř, cukr, citronová šťáva

Postup:
1. Špagety uvaříme v osolené vodě na způsob "al dente" (na skus). Poté je slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme špagety okapat v sítu, pokapeme je olivovým olejem a promícháme, aby se nám neslepily.

2. Fazolové lusky očistíme a překrájíme na kousky. Krátce je povaříme v osolené vodě. Fazolky pak scedíme a necháme je okapat. Do misky dáme očištěnou a najemno nakrájenou jarní cibulku, zcezeného tuňáka, povařené fazolky a půlky baby rajčátek.

3. V další misce smícháme ocet, kysanou smetanu, olivový olej, hořčici a vše ochutíme solí, pepřem a cukrem. Dresink smícháme se zeleninou. Uvařené špagety rozdělíme na talíře a přelijeme dresinkem se zeleninou. Špagety můžeme dochutit citronovou šťávou.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1550 kJ/370 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7