18. ledna 2015
Telecí maso má jemnou vláknitou strukturu a nepatrný obsah tuku, proto je vhodné při dietách.
1 / 7

Telecí v mrkvi
Suroviny:
600 g telecí plece, 1 cibule, 50 g másla, zeleninový vývar na podlévání, sůl, 300 g mrkve, 1-2 lžíce hladké mouky, špetka skořice, hrst sekané petrželky

Postup:
1. Telecí plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak ji zpěníme na másle v kastrolu.

2. Do kastrolu přidáme maso a orestujeme ho. Vše podlijeme vývarem, osolíme a přiklopíme. Maso necháme zvolna dusit. Dle potřeby přiléváme vývar.

3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Když je maso téměř měkké, přidáme ji do kastrolu. Vše dodusíme doměkka.

4. Mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru a telecí s mrkví jí zahustíme. Asi 5 minut ji necháme provařit. Pak vše dochutíme solí, skořicí a najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1220 kJ/291 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7