Telecí v mrkvi
Suroviny: 600 g telecí plece, 1 cibule, 50 g másla, zeleninový vývar na podlévání, sůl, 300 g mrkve, 1-2 lžíce hladké mouky, špetka skořice, hrst sekané petrželky
?Postup:
1. Telecí plec omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak ji zpěníme na másle v kastrolu.
2. Do kastrolu přidáme maso a orestujeme ho. Vše podlijeme vývarem, osolíme a přiklopíme. Maso necháme zvolna dusit. Dle potřeby přiléváme vývar.
3. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Když je maso téměř měkké, přidáme ji do kastrolu. Vše dodusíme doměkka.
4. Mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru a telecí s mrkví jí zahustíme. Asi 5 minut ji necháme provařit. Pak vše dochutíme solí, skořicí a najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1220 kJ/291 kcal
Počet porcí/kusů 4