13. ledna 2015
Králíka na smetaně nechte babičce, vy můžete upravit dietní maso v neodolatelnou dobrotu, která neohrozí vaši linii.
1 / 7

Králík na rajčatech s houbami
Suroviny:
4 ks zadních králičích běhů, 500 g rajčat, 300 g čerstvých žampionů, 40 g tuku, petržel kudrnka, sůl, špetka tymiánu, bobkový list

Postup:
1. Králíka omyjeme,osušíme,osolíme a na rozehřátém tuku ze všech stran pečeme. Podlijeme vodou a maso dusíme zakryté v předehřáté troubě.

2. Rajčata vložíme na několik sekund do vařicí vody, poté je schladíme a oloupeme slupku. Houby očistíme a spolu s rajčaty nakrájíme na drobné kousky. Nasekáme petrželku a společně s kořením přidáme k masu. Bez zakrytí pečeme než je maso úplně měkké.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1400 kJ/334 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7