Kuřecí steak s tymiánem a limetkami
Suroviny: 4 ks kuřecích prsou s kůží a horní částí křídla, asi 800 g, ?40 g rajčatového protlaku, ?2 limetky, ?6 snítek čerstvého tymiánu, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?1 chilli paprička, ?olivový olej na pečení
Postup:
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme. Rajčatový protlak ve vetší misce smícháme se šťávou z limetek, osolíme a opepříme. Přidáme tymián, na plátky nakrájenou chilli papričku a vše promícháme.
2. Kuřecí maso vložíme do marinády, dobře v ní jednotlivé kousky obalíme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a necháme (nejlépe přes noc) marinovat.
3. Marinované maso zprudka opečeme v pánvi z obou stran, přeložíme ho do pekáčku a dopékáme v troubě při 180 °C asi 5 minut. Kuřecí steaky podáváme se zeleninovým kuskusem.
Doba přípravy 30 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1039 kJ/248 kcal
Počet porcí/kusů 4