9. ledna 2015
Kuřecí maso je při dodržování diet velmi oblíbené. Vyzkoušejte naše varianty:
1 / 7

Kuřecí steak s tymiánem a limetkami
Suroviny: 4 ks kuřecích prsou s kůží a horní částí křídla, asi 800 g, 
40 g rajčatového protlaku, 
2 limetky, 
6 snítek čerstvého tymiánu, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 chilli paprička, 
olivový olej na pečení

Postup:
1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a podélně nařízneme. Rajčatový protlak ve vetší misce smícháme se šťávou z limetek, osolíme a opepříme. Přidáme tymián, na plátky nakrájenou chilli papričku a vše promícháme.

2. Kuřecí maso vložíme do marinády, dobře v ní jednotlivé kousky obalíme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a necháme (nejlépe přes noc) marinovat.

3. Marinované maso zprudka opečeme v pánvi z obou stran, přeložíme ho do pekáčku a dopékáme v troubě při 180 °C asi 5 minut. Kuřecí steaky podáváme se zeleninovým kuskusem.

Doba přípravy 30 (bez marinování) minut.
1 porce obsahuje 1039 kJ/248 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7